Îndepărtarea firelor crescute sub piele

Nu ţine numai de frumuseţe, ci şi de sănătate să avem o piele cât mai catifelată la atingere.

Mai jos vă invit să citiţi o modalitate uşoară de a îndepărta firele de păr crescute sub piele.

Cum apar firele de păr sub piele

Firele de păr sub piele apar în urma epilării cu un aparat de ras sau ceară. Mulţi dintre noi mai facem greşeala de a ne epila de jos în sus. Ele pot afecta pe oricine şi pot apărea în toate zonele corpului.

Epilarea cu IPL (Intense Pulsed Light) este o metodă foarte bună de înlăturare a părului nedorit de pe corp. Epilarea definitivă se obţine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseşte lumina intens pulsată. Această lumină încălzeşte firul de păr, fără să afecteze în niciun fel pielea. Căldura coboară până la rădăcina firului de păr, pe care o distruge. Dar poate că pentru unii dintre noi este o modalitate mai costisitoare, rămânem la modalitatea noastră clasică, numai că trebuie să avem mare grijă.

Tratament:

Începe cu o curăţire a pielii printr-o baie sau un duş călduţ pentru a deschide porii. Dacă timpul nu îţi permite, aplică pe zonele cu probleme un prosop înmuiat în apă fierbinte şi lasă-l acolo 10-15 minute. Acelaşi lucru poţi să îl faci şi înainte să te epilezi.

Apoi exfolierea joacă un rol foarte important în eliminarea firelor de păr crescute sub piele. O reţetă dragă mie este cea cu căpşunile. Nu numai că sunt super delicioase, dar sunt şi foarte bune asupra exfolierii pielii.

Ai nevoie de 4 căpşuni, o ceaşcă cu zahăr (eu folosesc brun pentru că este mai bun) şi de câteva picături de ulei de mentă. Zdrobeşte căpşunile, adaugă zahărul, uleiul de mentă şi amestecă bine până obţii crema. Aplic-o pe zonele infectate şi masează timp de 5 minute. Menta te va ajuta să-ţi răcoreşti picioarele şi să le relaxezi, iar zahărul este foarte bun în eliminarea celulelor moarte. Această reţetă nu numai că are un miros plăcut, dar este şi foarte benefică. În continuare vom folosi o pensetă pentru a extrage firele de păr crescute sub piele. Înainte de folosire dezinfectează penseta cu alcool sanitar apoi şterge-o cu un şerveţel uscat pentru a te asigura că penseta este uscată. Cu multă atenţie şi grijă, trage cu penseta pielea subţire care acoperă firul de păr până poţi să îl apuci. Repetă operaţiunea cu fiecare în parte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s