Legătura dintre alimente şi organe

  • Roşie- Inimă

Roşia are o structură similară cu cea a inimii umane. Coincidenţă sau nu, roşia este bogată în licopen, o substanţă chimică ce reduce considerabil riscul bolilor de inimă, dar şi a anumitor forme de cancer.

rosie-inima

  • Nuci- Creier

Nuca seamănă într-un mod izbitor cu un mic creier uman şi ajută la menţinerea sănătăţii creierului. Nu i se spune degeaba hrană pentru creier. Nucile reprezintă o sursă semnificativă de acizi graşi omega 3, ce permit menţinerea funcţiilor creierului la capacitatea optimă.

  • Ghimbir- Stomac

Ghimbirul seamănă foarte mult cu stomacul uman, iar ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că unul din beneficiile sale cele mai mari este acela de a ajuta digestia.

ghimb sto.jpg

  • Morcov- Ochi

Taie un morcov în feliuţe şi vei observa că secţiunile respective seamănă foarte mult cu ochiul uman. Nu este un mit faptul că morcovii contribuie la menţinerea sănătăţii ochiului.

2 ok(9)(1).jpg

  • Ţelina- Oase

Ţelina este o plantă care se aseamănă cu oasele noastre. Ţelina reprezintă o sursă de siliciu, care face parte din structura moleculară a oaselor. Oasele noastre conţin 23% sodiu, care este valoarea exactă de sodiu din ţelină.

telina-oase.jpg

  • Avocado- Ovare

Avocado are o formă asemănătoare uterului şi vizează sistemul de reproducere feminin- ovarele. Potrivit cercetătorilor, atunci când o femeie mănâncă un avocado pe săptămână, acesta îi echilibrează hormonii, o scapă de kilogramele nedorite acumulate şi previne cancerul de col uterin.

avocado-ovare.jpg

  • Cartof dulce- Pancreas

Cartoful dulce se aseamănă cu pancreasul. Acesta contribuie la funcţionarea sănătoasă a pancreasului şi conţine o mulţime de beta-caroten, un antioxidant puternic, care protejează toate ţesuturile corpului. În plus, cartoful dulce este bun şi pentru controlul de zahăr din sânge şi echilibrează indicele glicemic la diabetici.

cartof-dulce-pancreas.jpg

  • Vin- Sânge

Culoarea roşie a vinului se aseamănă perfect cu sângele nostru. Dacă este consumat în cantităţi rezonabile, acesta reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, riscul de a face boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale, dar ajută şi la scăderea cantităţii de colesterol rău din organism.

vin-sange.jpg

  • Boabă de fasole- Rinichi

Bobul de fasole seamănă cu un rinichi. Fasolea scade tensiunea şi zahărul din sânge, protejând rinichii.

fasole(2)(1).jpg

  • Ciuperca- Urechea

Ciuperca se asociază cu urechea pentru că au o formă foarte asemănătoare. Ciuperca ajută la menţinerea auzului. Dacă adaugaţi ciuperci în dieta zilnică, veţi ajuta la îmbunătăţirea auzului.

ureche-ciuperca.jpg

sursă: http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/12891/farmacia-lui-dumnezeu/pagina-2.html

Advertisements

4 Comments Add yours

  1. anitanna says:

    Hristos a Inviat!
    Interesant ce am citit!

    Like

    1. Adevărat a înviat! Mulțumesc mult! 🙂

      Liked by 1 person

  2. Interesantă prezentarea privind legătura dintre alimente și organe!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s